FAQ – MicroStation-tuotteet

Tänne olemme koonneet listan usein kysytyistä kysymyksistä ja niiden vastauksista liittyen MicroStation Connect Editionille kehittämiimme sovelluksiin

Lisäksi täältä löydät vinkkejä MicroStation Connectin käyttöön suomeksi.

Jos et löydä vastausta tältä sivulta, voit lähettää meille kysymyksesi sähköpostilomakkeellamme. Autamme mielellämme!

Tarjoamme koulutusta omien CISS ja MS-tuotteidemme lisäksi myös MicroStationin käyttöön.

c Expand All C Collapse All

MicroStation Connectin käyttövinkkejä

Tällä hetkellä (05-2022) on tieto, että MicroStation V8i SS10 toimii kelluvalla lisenssillä vuoden 2022 loppuun saakka. Bentley muuttaa lopetuspäivämäärää säännöllisesti, joten mitään varmuutta ei ole.

V8i-version käyttö voi jatkua kelluvan lisenssin loppumisen jälkeenkin, mutta silloin pitää hakea työasemakohtainen lisenssi Bentleyltä.

MicroStation Connect -käyttöliittymä (upd. 16.02) toimii myös 4K-näytöillä. Näyttökortin (näytönohjaimen) ja näytön tyypistä riippuen jotkin lomakkeet eivät aukea ollenkaan 4K-näytöllä. Tällaisia ovat esim. koordinaattisysteemin valintalomake.

MicroStationin mukana tulee erillinen ohjelma, joka mahdollistaa kuvien esikatselun resurssienhallinnassa ja ohjelmissa, jotka käyttävät Windows-työkaluja esikatseluun.

Asennuspaketin nimi on DgnPreviewHandlerx64.msi joka löytyy ainakin V8i-asennuksesta, Connect ei pura asennusta erikseen levylle.

Connection Client pitää olla koko ajan käynnissä, jotta MicroStation toimii ja saa lisenssin. Lomakkeen voi piilottaa asetusten kautta.

Clientin voi ottaa pois Windowsin käynnistysvalikosta (startup), jos ei halua sen käynnistyvän automaattisesti aina Windowsin käynnistyessä.

Clientin kautta jaellaan uudet MicroStation-päivitykset. Ne tulevat automaattisesti ladattaviksi Clientin lomakkeelle.

Käyttäjien tunnukset voi linkittää yrityksen M365-tunnuksiin, jolloin käyttäjiltä ei vaadita kirjautumista Clientiin. Muutoin Client pyytää aina silloin tällöin syöttämään salasanan.

Enää ei ole mahdollista käyttää MicroStationia ilman lisenssiä 15 min. kuten oli aiemmin.

Connection Client -ohjelman kautta haetaan Bentleyn palvelimelta lisenssitieto ja Clientin pitää olla yhteydessä palvelimeen vähintään 7 päivän välein.

Ensimmäisen asennuksen jälkeen on 7 päivää aikaa käyttää ohjelmaa ilman lisenssiä, sen jälkeen ohjelma ei enää käynnisty ilman lisenssiä.

Voit myös kokeilla etsiä sivustolta