Prosessi- ja instrumenttikaavioiden (PI&D) suunnitteluohjelma

CISS PID MicroStationissa

Aloita suunnittelu CISS-ohjelmassa tai MicroStationissa

Prosessien suunnittelu voidaan aloittaa ensin CISS-ohjelman avulla, ja sitten suunnitella grafiikka MicroStationilla. Jos grafiikka piirretään ensin MicroStationilla, suunnittelijan ei tarvitse käsin luoda komponentteja CISS PIDiin, vaan jokainen linja, linjan komponentti tai laite tallentuu automaattisesti. Koko prosessisuunnitelma on CISS PID:ssä josta se on erittäin helppo julkaista kaikkien tarvitsevien osapuolten käyttöön.

Suunnittelu voidaan aloittaa myös CISS PIDissä

Graafinen puumainen rakenne

CISS PID näyttää kaiken tiedon graafisesti puumaisessa rakenteessa. Linjan komponentit ja instrumentit ovat linjan alla. Säiliöt, pumput, yms. laitteet näkyvät loogisina kokonaisuuksina omissa ryhmissään. Esim. työmaapäällikkö voi lisätä etänä kommentteja suoraan linjalle, linjan komponentille tai laitteelle.

Web-käyttö: tiedon jakaminen kaikille reaaliajassa

Objektimallin ansiosta koko suunnittelutapahtuma on keskitetty, joten tieto tallentuu ja on jaettavissa turvallisesti myös webympäristössä kaikille osapuolille ajasta tai paikasta riippumatta. Esim. työmaapäällikkönä voit seurata projektin etenemistä reaaliajassa ja nähdä ajantasaisen suunnittelutilanteen. Kun kaavio julkaistaan webmuodossa, sitä voidaan katsella URL-osoitteella selaimessa. Webmuodossa olevassa kaaviossa voit tarkastella ja muokata laitteita ja niihin liittyviä dokumentteja.

CISS PID maintenance tab
Näkymä selaimessa: CISS PIDiä voidaan hyödyntää myös tilan ylläpidossa
CISS PID infocard
Näkymä selaimessa: Tietoja voidaan tarkastella ja muokata milloin ja missä tahansa
CISS PID kaavio webmuodossa
Näkymä selaimessa: Kaavio webmuodossa

Saumaton tiedonkulku ja dokumenttien hallintaominaisuudet

CISS PID:iin sisältyy myös dokumentinhallintaominaisuuksia, kuten työnkulut, versionhallinta, oikeudet, yms. Kaikki CISS-ohjelmistoperheen tuotteet ovat samassa tietokannassa, joten kaikki sovellukset toimivat saumattomasti yhdessä. Esimerkiksi suunnittelija voi lisätä tai poistaa dataa suoraan CISS:in kautta. Jos lisätään uusi komponentti, se voidaan myöhemmin linkittää vastaavaan kuvaan DNG / DWG -tiedostossa.

  • CISS PID ribbon
  • CISS PID creating a new line